ثبت سفارش
تعداد
عنوان


انواع سرور

امروزه که به عنوان عصر ارتباطات و اطلاعات لقب گرفته است، این علوم یا صنعت هم رو به پیشرفت است. این امکان که امروزه تمام کارها و قابلیت های بشر را به نحوی وابسته خود کرده است، نیازمند به اشتراک گذاری و دسترسی منابع قوی و پایدار از قبیل روتر، سوئیچ، سرور و ... می باشد. موضوع اصلی این متن درباره سرور، انواع سرور، کاربرد سرور و .. است که در ادامه به آن ها می پردازیم.

سرور با مهیا و آماده کردن منابع گوناگونی از قبیل پردازنده، رم، فضای ذخیره سازی و ... برای کاربران داخل شبکه از طریق ترکیبی از سخت افزار رایانه ای و سیستم عامل را ارائه می کند. به عبارت دیگر سرور، کامپیوتری با مجموعه ای از سخت افزارهای قدرتمند از قبیل هاردها، رم ها و پاورهای زیاد می باشد. سرورها از ابتدای ابداع با تغییرات مختلف و زیادی در طراحی ظاهری و ترکیب سخت افزارهای خود روبرو بوده اند.

سرور یک رایانه همیشه فعال با قابلیت دسترسی دائم می باشد، زمانی که امکان استفاده محدود به یک شبکه داخلی باشد، آن را سرور تحت شبکه می نامیم و به این معنا خواهد بود که تمامی کامپیوتر های موجود در این شبکه از این کامپیوتر فرمان می گیرند. اگر همین دسترسی را گسترده تر کنیم مانند مجموعه ای از کامپیوترهایی که از طریق اینترنت متصل می شوند، به آن ها سرورهای اینترنتی می گویند. این دسته از سرورها در ارائه خدمات به دو دسته کلی سرور (server) و کلاینت (Clinent) تقسیم بندی می شوند.

انواع سرور و کاربرد آنها

کلمه و تکنولوژی سرور با توجه به خدماتی که از آن گرفته می شود، با تعاریفی با مفهوم مشابه اراءه می شود. در متداول ترین تعاریف، سرور به کامپیوتری گفته می شود که قابلیت اتصال به سایر رایانه یا سیستم های سخت افزاری و شبکه خدمات ویژه خود را ارائه می کند. به صورت کلی واژه و کلمه سرور به هر برنامه ای که قابلیت و امکان به اشتراک گذاری منابع خود را بین یک یا چند برنامه دیگر را داشته باشد، مفهوم سرور در شبکه و یا سرور گفته می شود.

حضور فناوری و تکنولوژی سرور را باید در سال 1990 میلادی دانست که بعدها این قابلیت توانست تا سال 2010 میلادی با گسترش و معرفی سخت افزارهای اختصاصی برای استفاده در انواع سرور، شاهد ارائه سرورهای جامع و تخصصی تر شدیم. سرورها از تنوع زیادی برخوردار هستند که این دسته بندی بر اساس نوع خدمات پردازشی تقسیم می شود. در ادامه به انواع سرور Types of servers اشاره می کنیم.

یکی از اصلی ترین انواع سرور که به صورت عمده به اشتراک گذاری منابع شناخته می شود، Web Server است و به این معنی است که امکان دسترسی به محتوای نرم افزار یا سخت افزاری را از طریق اینترنت دارد.

Home Server مدل کوچک تر web server است و با تعبیه کردن سروری برای فضاهای کوچک تر مانند منازل که از طریق اینترنت و طراحی یک شبکه خانگی با سایر دستگاه های داخل شبکه home server خدمات می دهد، است.

سرورها از نظر کاربرد به سه دسته کلی تقسیم می شوند:

1- سرورهای Tower که به صورت عمودی و ایستاده طراحی شده اند و مناسب شرکت ها و مراکز کوچک است.

2- سرورهای RackMounth که از ساختار فیزیکی کوچکتر و به صورت افقی طراحی شده اند. این مدل به دلیل امکان نداشتن نصب درایو و رم مناسب مراکز داده می باشد.

3- سرورهای Blade که برای عملیات در حجم و ظرفیت بالا طراحی شده است. این مدل مناسب دیتاسنترها و مراکز اطلاعات می باشد.

از دیگر انواع سرور می توان به، سرور Proxy Server، Application Server، Name Server، Standalone Server،Game Server و ... اشاره کرد.

انواع سرور مجازی

یکی دیگر از انواع سرور ها که امروزه با گسترش نرم افزارهای تخصصی از قبیل سیستم عامل هایی از قبیل ویندوز و لینوکس توانسته جای مناسبی برای خود باز کند، سرور مجازی یا VPS (Virtual Private Server) است. از قابلیت های سرورهای مجازی نکته امنیت آن می باشد. سرور مجازی همانند یک سیستم کامپیوتری یک یوزر و پسورد منحصر به فرد دارد و این قابلیت باعث می شود افرادی که به این کلید امنیتی دسترسی دارند می توانند به سرور مجازی متصل شوند.

سرورهای مجازی به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند که قابل ذکر است هر سه مدل دارای خصوصیات مشترکی هستند. 1- مجازی سازی کامل 2- مجازی سازی ناقص 3- مجازی سازی سطح سیستم عامل

انواع سیستم عامل های سرور

یکی از اجزای اصلی یک سرور یک برنامه یا نرم افزار است. این نرم افزار با نام سیستم عامل شناخته می شود و قابلیت اجرای دستوراتی که در آن برنامه ریزی شده است را دارد. به همین دلیل برندهای تولیدکننده سیستم عامل ها با توجه به سرورها اقدام به طراحی سیستم عامل با قابلیت بهره برداری از سرور می کنند. از انواع سیستم های سرور می توان به سیستم عامل ویندوز سرور و لینوکس سرور اشاره کرد.

سرور سیستم عامل ویندوز توسط کمپانی مایکروسافت برای سرور طراحی و تولید شده است. این نسخه دارای طراحی کاملا شبیه نسخه ویندوز دسکتاپ است. نسخه سرور سیستم عامل لینوکس با قابلیت نصب روی دستگاه های مختلف از قبیل تبلت، گوشی های هوشمند، ابر رایانه های غول پیکر را دارد.

راهنمای خرید انواع سرور

فضای مورد نظر: اولین و مهم ترین فاکتوری که در هنگام خرید انواع سرور باید دقت شود، فضای کاری که می خواهید این دستگاه را نصب کنید. همان طور که قبلا گفتیم سرورها با توجه به کاربرد شما با ابعاد و اندازه های فیزیکی متفاوتی طراحی می شوند.

هدف کاربری: یکی دیگر از نکات دیگر شناسایی مناسب از نیاز شما از سرور باید دقت شود. این نیازها می تواند شامل تعداد افرادی که از سرور استفاده می کنند، امکان مجازی سازی سرور، سیستم کنترل حضور غیاب و ... همچنین انتخاب سیستم عامل سرور بر اساس نیاز سنجی خود از نکات دیگر می باشد.

برند سرور: انتخاب برند مناسب و معتبر و هزینه ای که می خواهید صرف خرید انواع سرور کنید، از نکات دیگر می باشد. گرچه سرورها را نمی توان با یک رده قیمتی مشخص معرفی کرد. پس بهتر است سروری را انتخاب کنید که با توجه به نیاز و بودجه مشخصی خریداری کنید.

دقت به برند محصولی که خریداری می کنید می تواند در انتخاب انواع سرور موثر باشد. بدون شک برندی که توانسته نام نیکی در بازار برای خود ایجاد کند از کیفیت بهتری برخوردار است. امروزه انواع برندهای سرور شامل برند های: Cisco،HP ، DELL، IBM، Lenovo توانستند جزء اولین ها در این صنعت خود را معرفی کنند.

جمع بندی

با توجه به معرفی انواع سرور Types of servers و مشخصات آن ها امیدواریم توانسته باشیم با بررسی این متن به عنوان راهنمای خرید انواع سرور شما را در انتخاب و در نتیجه خرید سرور راهنمایی کرده باشیم. ایسوس سنتر به عنوان نمایندگی انواع سرور به ویژه سرور ایسوس (Asus) با قابلیت دسترسی به قیمت سرور شبکه، قیمت سرور های ایسوس و ... امکان انتخاب و خرید اینترنتی انواع سرور با گارانتی اصلی را در اختیار شما قرار داده است.

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا

پرسش و پاسخ و ارسال نظرات
پیغام:
کد مقابل را وارد کنید ...