لپ تاپ لمسی
در زمانی که از گوشی های هوشمند لمسی استفاده می کردیم ، فکر داشتن لپ تاپ با قابلیت لمسی هم خیلی به ندرت به ذهنمان می آمد . اما امروزه این ایده توسط کمپانی های فعال در زمینه صنعت دیجیتال به واقعیت تبدیل شده است به گونه ای که هر یک از این شرکت ها در سبد تولیدات خود یک لپ تاپ لمسی تولید و روانه بازار می کنند . وقتی از لپ تاپ لمسی صحبت می شود ، اولین تصوری که از این دستگاه می کنیم همانند تلفن های هوشمند و یا تبلت توقع یک سیستم با قابلیت صفحه نمایش لمسی (دوکاره) را داریم . البته باید به این نکته اشاره کرد که در بازار جهانی رقابت تنگاتنگی بین لپ تاپ لمسی و تبلت صورت گرفته است .

لپ تاپ لمسی Touch laptop از کاربران و استفاده کنندگان خاص خود برخوردار است . لپ تاپ لمسی از ابتدای اختراع بسیار مورد توجه افرادی با کارهای گرافیکی ، ویرایش تصاویر و نیز برنامه های CAD بوده است . پس از معرفی لپ تاپ لمسی ، شرکت های تولید کننده نرم افزار و برنامه های مختلف با انواع بازی های دیجیتال اقدام به طراحی محصولات خود با قابلیت این دستگاه کردند . به عنوان مثال بازی های Candy Crush و کمپانی مایکروسافت که تمام سیستم عامل های خود را از ورژن 8 به بعد با قابلیت لمسی ارائه کرده اند .
معایب لپ تاپ لمسی
امروزه طراحی سیستم ها با توجه به ظریف و کم حجم بودن صورت می گیرد ولی با توجه به کاربرد نوت بوک تاچ ، این محصول از پانل سنگین تر و ضخیم تر برخوردار است . یک لپ تاپ لمسی برای استفاده بهتر و سریع تر در دریافت فرامین کاربران خود با قابلیت ورودی های لمسی با مکانیزم های بیشتر که از سنسورهای اضافی پر شده است ، باعث ضخیم و سنگین تر شدن این مدل لپ تاپ ها شده است . یکی دیگر از معایب لپ تاپ لمسی ، محدودیت هایی در زاویه دید و نور کم این مدل که به تبع باعث مشکلات جسمی به شانه و کمر کاربران خود می شوند . شاید یکی از معایب نوت بوک لمسی قیمت گران آن در مقایسه با لپ تاپ های معمولی می باشد .

لپ تاپ با صفحه نمایش لمسی با توجه به ساختار و کاربرد صفحه نمایش لمسی نیاز به مصرف انرژی الکترونیکی (باتری) بیشتری دارد ، به همین دلیل نمی توان برای مدت طولانی از این دستگاه استفاده کرد .
انواع لپ تاپ لمسی Touch laptop از نظر ساختار
لپ تاپ لمسی تاشو که قابلیت تعویض بین حالت لپ تاپ و تبلت را دارد یکی از این مدل ها است . تبلت لمسی تاشو که گاهی اوقات با تبلت اشتباه گرفته می شود با دسترسی کاربران به امکانات چرخش 360 درجه و یا صفحه کلید با قابلیت جدا شدن ، سهولت کار را برای کاربران خود با توجه به تبدیل شدن همزمان به تبلت با نمایشگر لمسی می دهد . این سری لپ تاپ با صفحه نمایش لمسی با نمایشگر 11 و یا 13 اینچی تولید می شود .

همچنین مینی لپ تاپ لمسی یکی دیگر از انواع نوت بوک تاچ می باشد که با صفحه نمایش کوچکتر (معمولا 10 اینچ) کمک زیادی برای استفاده و حمل آسان تر بسیار مناسب می باشد .
از کمپانی های محبوب و بزرگ که اقدام به تولید لپ تاپ لمسی می کنند ، دو شرکت ایسر Acer و لنوو Lenovo می باشند که به صورت نمونه مدل های محبوب و پرفروش نوت بوک لمسی آنها می پردازیم .
لپ تاپ لمسی ایسر مدل Aspire E5-573TG یکی از اولین نوت بوک لمسی است . این محصول کمپانی ایسر با دو خصوصیت کیفیت بالا و قیمت مناسب در بین کاربران شناخته می شود . استفاده از سخت افزار قدرتمند و مناسب پردازنده اینتل i7 5500U با حافظه کش 4 مگابایت ، رم 8 گیگابایت ، هارد دیسک 1 ترابایتی ، کارت گرافیک GT940M خود را به یک سیستم مناسب برای اکثر کاربران با هر سلقه ای تبدیل کرده است . صفحه نمایش این مدل دارای پنل TFT LED Backlight با کیفیت 768×1366 تصاویر و کارکردن بسیار خوبی به کاربر خود می دهد .
البته این مدل همچنان از دسته محصولات با قیمت تقریبا گران می باشد . مدیران و مهندسان این شرکت تایوانی با هدف گزاری برای تولید نوت بوک لمسی سبک و قابل حمل و قیمت مناسب به معرفی نوت بوک تاچ X102BA با صفحه نمایش 10.1 اینچی با قابلیت لمس همزمان 10 انگشت با کیفیت 768×1366 پیکسل کردند . همچنین استفاده از پردازنده AMD یک گیگاهرتز ، حافظه رم 2 گیگابایتی ، هارد دیسک 320 گیگابایت یک مجموعه مناسب تشکیل داده است . از امکانات نرم افزاری این مدل نصب سیستم عامل ویندوز 8 ، نیز استفاده و نصب محموعه آفیس و نیز استفاده از محافظ صفحه نمایش لپ تاپ لمسی بر روی این مدل می باشد .

یکی دیگر از تولیدکنندگان کمپانی لنوو Lenovo می باشد که با تولید لپ تاپ لمسی لنوو مدل Flex 2J که به عنوان یک نوت بوک تاچ دوکاره معرفی شده است . این مدل با تشکیل شدن سخت افزارهای پردازنده اینتل i7 4510U ، رم 8 گیگابایت ، هارد دیسک 1 ترابایت و کارت گرافیک GT840M به یک سیستم قدرتمند برای اکثر کاربران تبدیل شده است . نمایشگر این مدل IPS 15.6 با کیفیت و دقت FHD تصاویر با کیفیتی را ارائه می دهد .

خرید لپ تاپ لمسی
در پایان با توجه به نکاتی که درباره انواع لپ تاپ لمسی گفته شد حتما به افکار منفی که درباره ین مدل از نوت بوک ها شایع شده است ، کمی بیشتر دقت و مشورت کنید . دلایلی چون سختی کار با لپ تاپ لمسی و نیز قیمت گران آنها باعث عدم گرایش کاربران به این سری لپ تاپ ها شده است . مهندسان ، مدیران و تولید کنندگان لپ تاپ لمسی Touch laptop با تمرکز به این موانع به کاهش قیمت در بازار و مجهز شدن لپ تاپ ها به صفحه نمایش لمسی کمک زیادی به معرفی و فروش بیشتر لپ تاپ لمسی کردند .