ثبت سفارش
تعداد
عنوان


موس

راهنمای خرید موس

مقدمه

اولین قطعه سخت افزاری که ما آن را به عنوان جد موس های مدرن امروزی می شناسیم، در سال ۱۹۶۳ توسط داگلاس اینگلبارت آمریکایی تولید شد. موس ، وسیله‌ای کوچک است که فضای زیادی را اشغال نمی‌کند و حدود 24 سال است که کاربران رایانه از ماوس استفاده می‌کنند. در سیستم‌های اولیه نیازی به ماوس احساس نمی‌شد چون رایانه‌های آن زمان بیشتر شبیه دستگاه‌های تایپ بودند و اطلاعات از طرقی دیگر وارد ‌آنها می‌شد. بعدها از مدادهای نوری به عنوان یک دستگاه اشاره‌ای استفاده شد. به تدریج دستگاه‌هایی مشابه در این خصوص رایج شدند. امروزه ماوس جایگاه ویژه‌ای در دنیای رایانه دارد، زیرا که با کمک این وسیله استفاده از سیستم رایانه براحتی انجام می‌شود. این وسیله 2 دکمه دارد و با کابل به رایانه متصل می‌شود، البته دکمه سوم یا وسط در بعضی ماوس‌ها وجود دارد که اسکرول نامیده می‌شود که باعث راحتی و کاهش حرکت دست در هنگام گردش در وب می‌شود. ماوس می‌تواند کلیک کند، بچرخد، تشخیص دهد و اطلاعات مورد نیاز را برای رایانه ارسال کند . شاید باور نکنید که یک موس خوب چقدر می تواند کار روزانه شما را راحت تر کند. به همین خاطر سعی می کنیم در این مطلب به صورت مختصر شما را در خرید یک ماوس مناسب با نیازتان راهنمایی کنیم .

موس ها بطور کلی در دو نوع ،موس با سیم و موس بی سیم وجود دارند که هر کدام از این انواع نیز به دو دسته ی مجزا تقسیم می شوند .

کاربرد موس

مهم‌ترین هدف ماوس، تبدیل حرکت دست به سیگنال‌هایی است که رایانه می‌تواند آنها را تشخیص دهد و از آنها استفاده کند. در حقیقت ماوس حرکات دست ما را برای رایانه ترجمه می‌کند. ماوس به صورت مکانیکی حرکت می‌کند و یک سیستم نوری تعداد پالس‌های نوری را می‌شمارد. ماوس‌های معمولی یک‌ گوی چرخان دارند که زمانی که ماوس حرکت می‌کند این گوی می‌چرخد. این گوی، آهنی یا سربی است که روی آن یک لایه پلاستیکی با اصطکاک بالا پوشیده شده است. این گوی با حرکت روی سطح، دو چرخ را به چرخش در می‌آورد که یکی حرکت در راستای افقی و دیگری عمودی را کشف می‌کنند و هر کدام به یک حسگر مربوط می‌شوند که آن حسگرها حرکت این دو چرخ را به سیگنال دیجیتال تبدیل می‌کنند. این حسگرها نوعی حسگر مادون قرمز هستند که با یک  encoder در رابطه هستند. با رشد فناوری‌های زیاد در زمینه‌های مربوط به ماوس، ماوس‌های نوری مطرح شدند .

ماوس‌های نوری در هر محل صافی قابل استفاده هستند و همچنین یک LED قرمز رنگ درون آنها وجود دارد که موجب می‌شود نور درون یک حسگر CMOS بتابد. این ماوس‌های نوری نسبت به ماوس‌های معمولی دوام بیشتری دارند و احتمال خرابی در آنها کمتر است زیرا که گرد و غبار و آلودگی‌های اطراف داخل سیستم نمی‌شود و همچنین دقت بالاتری نسبت به ماوس‌های معمولی دارند و در هر سطحی حرکت می‌کنند و نیازی به ماوس پد هم ندارند. ماوس‌ها در اندازه‌های متفاوتند که امروزه ماوس‌ها را بسیار کوچک‌تر می‌سازند.

ماوس ها براساس شکل قرارگیری در دست کاربران به ۳ مدل مختلف تقسیم می‌گردند

ماوس کف دستی

 این موس ساختار باریک و درازی داشته و از نوک انگشتان تا کف دست کاربر، به صورت کامل روی بدنه آن قرار می‌گیرد. به این ترتیب کاربران برای جابجایی ماوس از کف دستشان استفاده می‌کنند. قدرت دست آنها باعث می‌گردد سرعت حرکت ماوس بیشتر باشد و در مقابل دقت عملکرد کمتر می‌شود. به همین دلیل این ماوس برای کاربران بازی‌های کامپیوتری انتخاب خوبی نخواهد بود، اما برای کاربران دچار مچ‌درد، کاملا راحت می باشد .

ماوس چنگکی

طراحی این موس به گونه‌ای است که کف دست عقب قرار می‌گیرد و انگشتان روی کلیدهای جلو مانند چنگک خم می‌گردند. این حالت باعث می‌شود انگشتان شست و کوچک هم برای حرکت دادن ماوس به کار بیایند. به این ترتیب دقت کاربران برای حرکت دادن آن بیشتر می‌گردد. این نوع ماوس از مدل کف‌دستی بزرگ تر می‌باشد، راحتی کمتری دارد، اما دقت عمل آن بیشتر است. به همین دلیل معمولا برای اغلب کاربران از بازیخورها گرفته تا کاربران عادی انتخاب مناسبی می‌باشد .

ماوس‌های نوک انگشتی

 این نوع ماوس ،برخلاف ماوس کف دستی، طراحی کوچک و ظریفی دارد و به این دلیل دست کاربران در حالت استراحت روی آن قرار نمی‌گیرد اما دقت حرکت آن بالاست. این ماوس برای مبتلایان به نشانگان مچ درد توصیه نمی‌گردد، اما گیمرها با خیال راحت می توانند آن را خریداری کنند.

 

موس ها به دو دسته موس با سیم و موس بی سیم تقسیم می شوند که موس های باسیم به دو گروه سیم ثابت و سیم جمع شونده تقسیم می شوند .

موس های با سیم ثابت و موس های با سیم جمع شونده

موس های با سیم ثابت متداول ترین موس ها نزد کاربران هستند. بدون شک این موس ها معرف حضورتان هستند در این موس ها باید دست همواره ثابت بماند در نتیجه باعث خستگی عضلات دست می شود .

موس های با سیم جمع شونده این موس ها مخصوص کسانی است که با لپ تاپ کار می کنند و همیشه به دنبال وسایلی هستند که در حجم و فضا صرفه جویی کنند و حمل و نقل راحت تری برایشان داشته باشد .

موس های بی سیم

ماوس‌های بی سیم، آزادی عمل بیشتری به کاربران می‌دهند و به نسبت راحت‌تر هستند. به همین علت این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده اند اما گاهی به دلیل تاخیرهای ثانیه‌ای در اجرای فرمان‌ها، مورد انتقاد کاربرانی مانند بازی‌خورها قرار می‌گیرند. از طرفی بی‌سیم‌ها به باتری و شارژ نیاز دارند که برای کاربران محدودیت ایجاد می‌نمایند. موس های بی سیم به دو دسته تقسیم می شوند : موس های بلوتوث و موس های بر پایه امواج رادیویی. که هر کدام اشاره به نوع فناوری بی سیم آنها دارد. مزیت موس های بی سیم این است که هیچ سیمی میز کار شما را شلوغ نمی کند .میان ماوس های بی سیم، آنهایی که با فرکانس رادیویی کار می‌کنند سرعت بیشتر و تاخیر کمتری نسبت به بلوتوثی‌ها دارند. البته این نوع ماوس ها با یک گیرنده USB کار و به این دلیل یکی از پورت‌های رایانه را اشغال می‌نمایند. ماوس‌های بلوتوثی انتخاب کاربران حرفه ای و البته نسبتا کمیاب هستند .

این ماوس با توجه به حرکات دست و مچ دست کار می کند .این نحوه کار کردن AirMouse نیاز به ثابت نگه داشتن دست را از بین می برد و باعث میشود به طور پویا تری از دست خود استفاده کنید.

حساسیت و دقت موس ها

حساسیت و دقت موس ها را با واحدی به نام DPI یا همان Dot per Inch می سنجند. این اصطلاح که به معنای تعداد نقاط در هر اینچ است هرچه بالاتر باشد نشان از حساسیت و دقت بالاتر موس دارد. پس اگر به دنبال موس با حساسیت بالا می گردید، بهتر است از بین موارد موجود بالاترین عدد را انتخاب کنید زیرا عقب افتادن موس، کندی حرکت، گیر کردن یا پریدن از مکانی به مکانی دیگر به هیچ وجه قابل تحمل و خوشایند نیست.

اگر به یاد داشته باشید موس های ابتدایی ، دارای توپی بودند و حرکت پوینتر یا همان pointer مشروط به حرکت توپی بود. حتماً مشکلات استفاده از این نوع موس ها را به خاطر دارید. این موس ها از حساسیت کمی برخوردار بودند و قادر نبودیم کارهای ظریف را با آنها انجام دهیم .

بعد از موس های توپی یا غلطکی ، موس های نوری وارد شدند. این موس ها به نوبه ی خود انقلاب محسوب می شدند زیرا تشخیص و دقت آنها به عملکرد های مکانیکی وابسته نبود. در این موس ها از یک لامپ LED و یک سنسور حساس به نور LED استفاده شده است به همین جهت دقت بسیار بالاتری در مقایسه با انواع توپی دارند. تنها ایراد شایعی که در این موس ها موجود است ، محدودیت صفحه ی زیر آنهاست. این موس های نوری بر روی برخی سطوح از جمله شیشه یا سطوح شفاف و براق کارایی شان را از دست می دهند .

اما باز هم این مقدار دقت که با واحد DPI  شناخته می شود کافی نبود. نسل بعدی ، موس های لیزری شدند. این موس های لیزری با اکثر سطوح هماهنگ شده اند و می توانند تقریباً بر روی هر سطحی استفاده شوند زیرا اشعه لیزر مانند این موس ها قادر است تا جزئیات بیشتری از میدان حرکت و سطح زیر موس را بگیرد از همین رو دقت بالاتری نیز دارد .

در پایان امیدوارم این مطلب برای شما کاربردی باشد و شما را در خرید موس راهنمایی کند تا بهترین را بخرید.

ایسوس سنتر نماینده ایسوس در ایران




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا

پرسش و پاسخ و ارسال نظرات
پیغام:
کد مقابل را وارد کنید ...