صفحه کلید
وقتی حرف از صفحه کلید گفته و شنیده می شود ، اولین تصوری که اکثر ما می کنیم صفحه کلید کامپیوتر است . این دستگاه بسیار مهم و کاربردی از ابتدای ظهور کامپیوتر از همراهان اصلی این سیستم بوده است . صفحه کلید در گروه لوازم جانبی ورودی کامپیوتر دسته بندی می شود و باید اختراع آن را به قبل از استفاده آن در سیستم های کامپیوتری دانست . اولین صفحه کلید در سال 1886 میلادی توسط فردی به نام کریستوفر شولز جهت استفاده در ماشین تحریر با شکل فیزیکی و فن آوری ابتدایی طراحی و تولید شد . چرخه تکامل این کالا با تحولات زیاد و کاربرد در محصولات دیجیتال مختلفی در چندین دهه تشکیل شده است . یکی از مهم ترین ویژگی های کیبورد کامپیوتر که با گذشت بیش از یک قرن از اختراعش هنوز از ابزار های مهم و کاربردی سیستم های کامپیوتری می باشد ، متکی بودن انواع سیستم به این سخت افزار می باشد . این ابزار در کامپیوتر های پی سی ، لپ تاپ و جدیدا در تبلت ها نقش اساسی دارد .

کیبورد Keyboard از چندین گروه کاربری مختلف با توجه به نیاز کاربران خود تشکیل شده است . صفحه کلید از سه دسته اصلی شامل کاربری : گیمرها که از استفاده کنندگان تخصصی (حرفه ای) ، کاربران نیمه حرفه ای مانند گرافیست ها و کاربران معمولی و یا خانگی تشکیل شده است . همچنین از نطر تکنولوژی و فناوری اتصال از دو دسته صفحه کلید بیسیم و باسیم تشکیل می شوند . که در ادامه به توضیح مختصری درباره هر گروه و دسته می پردازیم :
امروزه بازی های رایانه ای به یک حرفه و تخصص و رقابت تبدیل شده اند که برای همین نیاز به ابزار تخصصی خود دارند . یکی از مهم ترین این ابزارها ، کیبورد های حرفه ای ویژه گیمینگ ها می باشد . این مدل صفحه کلید با طراحی خاص خود سعی کرده تا بهترین کارایی با حداکثر سرعت عمل را به کاربران خود بدهد . مهندسان و طراحان این دسته از صفحه کلید ها ، سعی به تولید محصولی منحصر به فرد و متفاوت نسبت به کیبورد های معمولی کرده اند . یکی از مهم ترین امکانات این مدل ویژگی کلید ماکرو می باشد . این ویژگی امکان خصوصی سازی کلید های صفحه کلید را به کاربر می دهد . این قابلیت با تعریف کردن یک کلید به جای استفاده چندین کلید ترکیبی در هنگام بازی ، سرعت و لذت بازی کردن را دو چندان می کند . یکی دیگر از ویژگی های استفاده شده در طراحی این مدل کیبورد ها ، رعایت طراحی ارگونومیک در ساخت این مدل محصول می باشد . برای این دسته کاربران به دلیل استفاده دراز مدت از این ابزار ، حفظ سلامت فیزیکی بسیار اهمیت دارد . به عنوان مثال با توجه به شیب مناسب ، شیوه قرار گرفتن مچ دست ها ، قرار گرفتن منحنی کلیدها و ... کمک می کند تا مدت ها بدون خستگی با این سخت افزار کار کنید .

دسته دیگر استفاده کنندگان از صفحه کلید ، کاربران نیمه حرفه ای می باشند . این مدل ابزار مناسب کسانی است که کارهای گرافیکی ، کارهای تدوین و ... انجام می دهند . استفاده از حالت ماکرو در این مدل همانند کیبورد های حرفه ای از مهم ترین ویژگی های آن می باشد .

کاربران معمولی ، بیشترین دسته استفاده کنندگان ازصفحه کلید ها می باشند . این گروه که نیاز اصلی آن ها با تایپ کردن ، ویرایش متون و ... مرتفع می شود .
صفحه کلید از نظر فناوری و اتصال به دو دسته باسیم و بی سیم (Wireless) تقسیم می شوند . مدل باسیم به وسیله یک کابل به پورت درگاه USB متصل می شود و مناسب کاربرانی می باشد که فاصله زیادی از سیستم کامپیوتر خود ندارند . ولی صفحه کلید مدل بی سیم (Wireless) به وسیله بخش های فرستنده و گیرنده به کامپیوتر متصل می شوند . سیستم فرستنده و گیرنده در کیبورد بی سیم توسط سخت افزار دانگل بلوتوث به پورت USB متصل می شود . این مدل مناسب کسانی می باشد که نیاز به جابجایی دارند .

ساختار کلیدهای صفحه کلید ، دارای دکمه های مختلفی با کارایی های متنوعی می باشند که به اختصار تعدادی از آنها را معرفی می کنیم . اصلی ترین و بیشترین قسمت تشکیل دهنده این ابزار مربوط به کلیدهای الفبایی می باشد . این بخش بیشتر برای تایپ متون می باشد . در قسمت بالای صفحه کلید یک ردیف کلید با نام F1 تا F12 وجود دارد که اصطلاحا به نام کلیدهای Function قرار گرفته اند . در سمت راست صفحه کلید یک سری دکمه که شامل اعداد و فرامین استفاده در محاسبات عددی می باشد تعبیه شده است . در سمت چپ صفحه کلید یا کیبورد کلیدهایی مانند CTRL , ALT , TAB , CAPS LOCK , ESC و SHIFT می باشد . در پایین صفحه کلید دو کلید ویندوز و SPACEBAR تعبیه شده است . دکمه های دیگری مانند PRINT SCREEN , DELETE , ENTER از دیگر دکمه روی صفحه کلید کامپیوتر می باشند .

راهنمای خرید کیبورد
در نهایت با نکاتی که درباره انواع کیبورد Keyboard و ویژگی های آنها گفته شد ، در هنگام انتخاب و خرید صفحه کلید مناسب با شرایطتان باید به نکات مهمی دقت کنید .
ابتدا باید نوع فعالیت و استفاده از این محصول را مشخص کنید . اگر کیبورد برای بازی های حرفه ای می خواهید ، خرید کیبورد گیمینگ مناسب شما می باشد . اگر برای کار های روزانه و تایپ نیاز دارید صفحه کلید های Ergonomy می تواند ساعت ها بدون خستگی نیاز شما را برطرف کند .
یکی دیگر از نکات قابل توجه طریقه اتصال کیبورد به سیستم می باشد که حتما قبل از خرید به سازگاری آن با کامپیوتر خود مطمئن شوید .
با رشد فناوری و تکنولوژی این سخت افزار هم با تغییراتی طراحی و تولید شده است . امروزه کیبورد های باسیم و بی سیم با محاسن و معایبی تولید و به کاربران معرفی شده اند . از مزایای کیبورد های بیسیم قابلیت حمل و نیز استفاده آن با فاصله بیشتری از مانیتور می باشد . از معایبش نیز لگ و تاخیر در اجرای آن و نیز نیاز به شارژ صفحه کلید اشاره کرد . در پایان با توجه به طراحی و امکانات انواع صفحه کلید از قبیل پورت ها ، قیمت های مختلفی وجود دارد . پس محصولی با توجه به شرایط و نیاز خود انتخاب کنید تا هزینه اضافی و بیهوده ای ندهید .
یکی از مراکز معتبر و قابل اطمینان برای خرید این سخت افزار ، نمایندگی ها می باشند . شما با مراجعه به این مراکز با دسترسی کامل به لیست قیمت کیبورد و قیمت کیبورد ارزان با قابلیت مقایسه انواع قیمت کیبورد ها از قبیل قیمت کیبورد معمولی با سایر مدل ها می توانید خرید خوبی داشته باشید . همچنین فروشگاه های اینترنتی به جز سهولت در خرید بدون مراجعه حضوری ، قابلیت مشاوره و راهنمایی خرید آنلاین انواع کیبورد یا صفحه کلید از قبیل راهنمای خرید کیبورد گیمینگ را به خریداران خود می دهد .