ثبت سفارش
تعداد
عنوان


پردازنده (CPU)

پردازنده مرکزی یا پروسسور در تمامی دستگاه های دیجیتالی مانند کامپیوتر، لپ تاپ، گوشی موبایل و ... به کار برده می شوند و مهم ترین بخش این اجزا را تشکیل می دهند. بطوریکه بدون وجود پردازنده (CPU) در این دستگاه ها عملکرد آن ها غیر ممکن خواهد بود. البته از زمان به کارگیری این قطعه در عرصه کامپیوتر حدود 60 سال بیشتر نمی گذرد ( از سال 1960 میلادی ) ولی با نگاهی به تاریخچه cpu می توان دید این قطعه به سرعت سیر تکاملی و رشد خود را طی کرد و طیف گسترده ای از اجزای دیجیتال را شامل می شود. با رشد و گسترش این قطعه هم زمان با تکنولوژی، انواع cpu با برند های مختلف نیز طراحی و به بازار عرضه شد که می توانید با توجه به نوع نیاز ها و خواسته های خود و بررسی ویژگی های هر یک از مدل های مختلف پردازنده مرکزی، اقدام به انتخابی صحیح کنید.

CPU

پردازنده (CPU) جزو مهم ترین سخت ‌افزار هر دستگاه دیجیتالی است و به همین دلیل نحوه انتخاب آن اهمیت زیادی دارد. مهندسی ساخت یا اجزای تشکیل دهنده cpu، مهم ترین عامل در تعیین کارایی و اجرای وظایف cpu است. در واقع مشخص کننده خصوصیات کلی یک گروه از سی پی یو ها است. در ذیل نکات و ساختار cpu را که در تهیه یک سی پی یو باید مدنظر قرار دهید را ذکر کردیم، به همین منظور می توانید با ایسوس سنتر نمایندگی فروش انواع پردازنده مرکزی Central Processing Unit با برند های مختلف همراه باشید.

فرکانس کاری پردازنده یا واحد سرعت cpu

یکی از مواردی که می‌توان کارایی سی پی یو را براساس آن حدس زد، فرکانس کاری سی پی یو است که بر حسب گیگاهرتز اعلام می‌شود. در پردازنده‌های مختلف، متفاوت بودن فرکانس کاری دلیلی بر بالاتر بودن کارایی یک پردازنده (CPU) نیست و تنها زمانی می‌توان از فرکانس کاری به عنوان عاملی برای مقایسه استفاده کرد که دو پردازنده (CPU) از نظر ساختاری کاملاً مشابه باشند. براي نمونه، در دو پردازنده Phenom II X4 910 و Phenom II X4 945 که فرکانس بالای مدل 945، دلیل برتری آن است.

میزان فرکانس در نرم ‌افزار‌های مختلف تأثیرات متفاوتی نیز دارد. با افزایش فرکانس کاری در نرم‌افزار‌هایی که متأثر از فرکانس کاری هستند، کارایی نهایی نیز افزایش می‌یابد. بعضی از سی پی یو ها دارای ضریب باز هستند که به معنی توانایی افزایش فرکانس آن‌ها یا واحد سرعت cpu با تغییر ضریب پردازنده (CPU) است.

تعداد هسته ‌های کاری پردازنده (CPU)

تقریباً تمام پردازنده‌های امروزی چند‌هسته‌ای هستند. یعنی داخل سی پی یو ها دو یا چند هسته پردازشی وجود دارد که با هم کار پردازش را انجام داده و کارایی نهایی سیستم را بالا می‌برند. برای کارهای معمولی و روزمره یک پردازنده (CPU) دوهسته‌ای مناسب است. بازی‌ها نیز با یک سی پی یو دوهسته‌ای راضی می‌شوند اما برای اجرای کاملاً روان بازی‌ها یا انجام پردازش‌های سنگین سه‌بعدی توصیه می‌کنیم به سراغ مدل‌های چهارهسته‌ ای و شش‌ هسته‌ای بروید.

گاهی اوقات ممکن است یک سی پی یو دوهسته‌ای اینتل در ویندوز به صورت چهارهسته‌ای نمایش داده‌ شود. این مسئله به وجود فناوريHyper threading در این پردازنده‌ها مربوط می‌شود که براساس آن، هر هسته فیزیکی پردازنده (CPU) در هر زمان، پردازش روی دو رشته اطلاعات را بر عهده بگیرد. این ویژگی در نرم‌افزارهایی که به تعداد هسته‌های پردازشی وابسته هستند، تأثیر بسزایی دارد .

Turbo Boost و Turbo Core

این دو فناوری به ترتیب توسط اینتل و AMD معرفی شده‌اند و روش کار آن‌ها بسیار شبیه يکديگر است. این دو فناوری، در زمانی که تعداد معينی از هسته‌های پردازنده موردنیاز است، هسته‌های بیکار را غیرفعال کرده و در عوض فرکانس کاری هسته‌های فعال را بالا می‌برند تا کارایی نهایی افزایش یابد. میزان افزایش فرکانس پردازنده تا جايي صورت می‌گیرد که توان مصرفی آن از حد مجاز بالاتر نرود .

حافظه نهان پردازنده

سی پی یو یکی از سریع‌ترین قطعات در سیستم به شمار می‌آید. پس برای آن‌که گلوگاه‌های این قطعه پرسرعت به حداقل برسد، حافظه بسیار پرسرعتی به نام Cache برای پردازنده Central Processing Unit در نظر گرفته شده تا بتواند محتوای موردنیاز پردازنده (CPU) را با سرعتی بسیار بالا برایش فراهم کند. برای پردازنده چند مرحله حافظه Cache در نظر گرفته شده‌است. L1 Cache اولین سطح است که حجم بسیار کمی داشته و در عین حال سریع‌ترین نیز است. حافظه L2 Cache حجم بیشتری دارد و در پردازنده‌های امروزی هر هسته پردازنده، مقداری حافظه L2 Cache مخصوص به خود دارد. حافظهL3 Cache نیز تنها در بعضی از پردازنده‌ها دیده می‌شود و اغلب توسط تمامی هسته‌ها قابل دسترسی و استفاده است .

پردازنده (CPU) ‌گرافیکی مجتمع

تا پیش از عرضه پردازنده‌های Sandy Bridge، این چیپ‌ست‌های مادربرد‌ها بودند که گاهی اوقات به پردازنده‌گرافیکی مجتمع مجهز می‌ شدند. حالا پردازنده‌هایSandy bridge دارای پردازنده‌گرافیکی مجتمع هستند که البته برای پردازش بازی ‌های سه‌بعدی حرفه‌ای قدرت کافی ندارند اما برای انجام کار‌های روزمره و تماشای فیلم‌هایFull HD کاملاً مناسب هستند. به یاد داشته ‌باشید، برای استفاده از پردازنده‌ گرافیکی مجتمع باید مادربردی تهیه کنید که دارای خروجی تصویر باشد.

راهنمای خرید پردازنده (CPU)

با توجه به بررسی ویژگی های مربوط به پردازنده مرکزی یا CPU اگر نیاز به انتخاب و تهیه یک پردازنده (CPU) دارید می توانید با توجه به مطالب بیان شده در همین متن اطلاعات مفیدی در مورد این قطعه کسب کنید. علاوه بر این وب سایت ایسوس سنتر به عنوان نمایندگی فروش پردازنده (CPU) امکان مشاهده انواع cpu با برند های اینتل و AMD را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. بدین ترتیب می توانید با مشاهده اجزای cpu و مشخصات مربوط به این محصولات و همچنین بهره گیری از مشاوره رایگان کارشناسان فروش ما اقدام به انتخاب صحیح و خرید اینترنتی پردازنده (CPU) کنید.

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا

پرسش و پاسخ و ارسال نظرات
پیغام:
کد مقابل را وارد کنید ...