هارد سرور
عصر امروزه را عصر اطلاعات نامیده اند. اطلاعاتی با حجم و کاربران بسیار زیاد که می خواهند با قابلیت اشتراک گذاری به آن ها دسترسی داشته باشند. در علوم کامپیوتر، دیجیتال و اطلاعات تجهیزاتی مرسوم شد به نام سرور که وظیفه به اشتراک گذاری منابع اطلاعاتی را دارد. این ایده برای اولین بار در سال 1981 میلادی با هدف ایجاد همکاری و هماهنگی میان ایمیل های گروهی انجام شد. در واقع سرور مجموعه ای از قطعات و یا سخت افزارهای کامپیوتری به همراه یک سیستم عامل است. این سخت افزارها ترکیبی از منابع مختلفی از قبیل رم، فضای ذخیره سازی (هارد سرور)، پردازنده، منبع تغذیه و ... می باشند. همانطور که گفته شد سرور یک کامپیوتر است با این تفاوت که یک سرور کامپیوتری با چندین رم ها، هاردها و پاورهای زیاد و قدرتمند می باشد.
در ادامه با معرفی اجزای سرور همراه ایسوس سنتر asuscenter نمایندگی هارد سرور باشید.
همان طور که در بالا گفتیم سرور یک کامپیوتر فوق العاده قدرتمند است که وظیفه پردازش های سنگین به همراه به اشتراک گذاری اطلاعات و منابع شبکه را به عهده دارد. یک سرور از مجموعه سخت افزارهای مختلفی از قبیل Power Supp منبع تغذیه، RAM رم، CPU پردازند، HARD هارد سرور و ... تشکیل شده است. موضوع اصلی این متن درباره هارد سرور Server Hard است که به صورت ویژه به آن می پردازیم.
هارد سرور چیست؟
در یک سرور پس از سخت افزارهایی مانند CPU و RAM، هارد مهم ترین عنصر تشکیل دهنده می باشد. هارد سرور یک تفاوت عمده در مقایسه با فلاپی ها و کاست ها دارد و آن این است که هارد سرور یک صفحه گرد سخت دارد که قابلیت نگه داری میدان مغناطیسی را دارد.
انواع هارد سرور Server Hard
نسل اولیه هارد سرور SCSI بود که به شکل اسکازی خوانده می شد و مخفف کلمه Small Computer System Interface می باشد. امروزه تقریبا دیگر به هیچ عنوان و در هیچ دستگاهی از هارد سرور SCSI استفاده نمی شود.
پس از گذشت زمان و با ناکارامد شدن سیستم های ابتدایی PATA در رفع نیاز کاربران، حافظه های جدیدی به اسم SATA جای سیستم قبلی را گرفتند و به سرعت رواج پیدا کردند. برتری های این سیستم در مقایسه با سیستم PATA عدم نیاز به طول کابل بیشتر، هزینه کمتر، انتقال سریع تر اطلاعات و ارتباطات بهینه تر است. هارد دیسک SATA بر اساس تکنولوژی پردازش اطلاعات سریالی است. به گونه ای که انتقال اطلاعات از هارد دیسک به باس دیتا و در جهت بالعکس به طور منظم و در زمان های مشخص انجام می شود.
اما سیستم ساتا SATA خود نیز به تنهایی با تحولات گسترده ای روبرو بود. به طوریکه نسخه های اولیه ارائه شده سیستم SATA تحت عنوان IDE به کاربران عرضه میشد. ولی با گذشت سیر تکاملی در این زمینه هارد دیسک ها به صورت SATA امروزه طراحی و روانه بازار شد. هارد سرور ساتا در مقایسه با نسخه قدیمی خود (IDE) دارای کاربری ساده تر و پیچیدگی های کمتری می باشد و در عین حال به دلیل اجرای سریال داده ها از سرعت بالایی برخوردار است. علاوه بر این SATA از فن آوری های جدیدتر استفاده می کند و از این رو قادر به انتقال اطلاعات با سرعت بالاتری می باشد که این امکان سرعت انتقال اطلاعات اولیه 150 مگابایت و تا سرعت اطلاعات تا 6 گیگابایت در ثانیه دارد.
هارد SAS مخفف Serial Attached SCSI می باشد. این هارد دیسک یکی از جدیدترین نسل پروتکل های ارتباطی است که با سرعت بالا در انتقال داده ها، انقلابی در این صنعت به پا کرد. SAS ها از یک Serial Bus یا باس ترتیبی استفاده می کنند و می توانند در صورت استفاده از دستگاه های Port Expander تا 65535 عدد دستگاه را پشتیبانی کنند. همچنین درایو های SAS معمولا سرعت هایی معادل 3 یا 6 گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می کنند. امروزه استفاده از این نوع هارد در سرور ها بسیار متداول شده است و از هارد دیسک های SAS برای ذخیره سازی استفاده می شود. هارد دیسک های SAS کارایی نسبتا مناسب، قیمت مناسب و همچنین دارای ظرفیت های بالا هستند و از طرفی به عنوان یک دستگاه ذخیره سازی قابل اطمینان در طی سال های اخیر مورد تایید قرار گرفته اند.
نتیجه گیری
در پایان با توضیحاتی که درباره هارد سرور، انواع هارد سرور و سرعت هارد سرور گفته شد، کمی با ویژگی های هارد سرور آشنا شدیم. اگر شما تصمیم به خرید هارد سروری بالاخص خرید اینترنتی هارد سرور گرفتید، می توانید در وب سایت ایسوس سنتر با بهره بردن از خدمات این سایت از قبیل راهنمای خرید هارد سرور اقدام به انتخاب بهترین هارد برای سرور خود با گارانتی اصلی کنید.