ثبت سفارش
تعداد
عنوان


تجهیزات شبکه

امروزه با گسترش علوم کامپیوتر و دیجیتال، تجهیزات مربوط به این تکنولوژی از قبیل تجهیزات شبکه Network equipment که به این فناوری ارتباط مستقیم دارند، بیش از پیش مورد توجه و کاربرد قرار گرفته اند.

تجهیزات شبکه چیست ؟

به مجموعه ای از ابزار و تجهیزاتی که برای راه اندازی و فعال سازی یک شبکه رایانه ای نیاز است تجهیزات شبکه گفته می شود. اگر بخواهیم عبارت شبکه (Network) را به صورت مجزا تعریف کنیم باید بگوییم از متشکل شدن مجموعه ای از کامپیوترها، سخت افزاها و نرم افزارها که به یکدیگر متصل هستند، با امکان استفاده برای کاربران است.

انواع تجهیزات شبکه

تجهیزات شبکه Network equipment به طور کلی و مجزا به دو دسته تجهیزات فعال یا اکتیو و تجهیزات غیرفعال یا پسیو که نیز هر کدام دارای انواع مختلفی می باشند که در ادامه به توضیح مختصری از آنها می پردازیم.

برخی از فعالیت های الکترونیکی به همراه انتقال و دریافت اطلاعات و پردازش در داخل تجهیزات شبکه رخ می دهد، به این لوازم تجهیزات شبکه اکتیو و یا فعال گفته می شود. برخی از انواع تجهیزات اکتیو از قبیل سوئیچ شبکه، مودم، اکسسوری، اکسس پوینت و ... می باشند. برخی از تولیدکنندگان این تجهیزات کمپانی های آی پی کام، سیسکو، دی لینک و ... می باشند.

در مقابل تجهیزات شبکه اکتیو نوع دیگری نیز وجود دارد که امکان برنامه ریزی و ایجاد تغییرات بر روی اطلاعات قابل انجام نیست، به این لوازم تجهیزات شبکه پسیو یا غیر فعال گفته می شود. برخی از این مدل تجهیزات شبکه شامل کابل، نگهدارنده کابل، سر سوکت، پچ پنل، پچ کورد، فیبر نوری و ... می باشند. این گروه تجهیزات به منظور امکانات و تجهیزات سخت افزاری شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به فناوری و تکنولوژی ساخت تجهیزات شبکه پسیو، محدود برندهایی قادر به تولید این تجهزات از قبیل شرکت اشنایدر دیجی لینک ، امپ ، بلدن و ... هستند.

راهنمای خرید انواع تجهیزات شبکه

در حالت کلی کاربران اینترنت می‌توانند به چند صورت (Dial-up ، ADSL و...) به دنیای مجازی راه پیدا کنند. این چند تکنولوژی تفاوت‌های زیادی با هم دارند و زمانی می‌توانید بهترین را انتخاب کنید که آگاهی کامل از نحوه عملکرد و میزان هزینه تحمیلی را داشته باشید. مودم های اینترنت پرسرعت علاوه بر کیفیت ارتباطی دارای ویژگی های دیگری نیز هستند. امکاناتی که آنها در اختیار کاربران قرار می دهند همگی در رابطه با کاربرد آن است اما ویژگی هایی همچون اشتراک اینترنت، تعداد پورت های LAN و یا استفاده از اینترنت برای تجهیزاتی که مجهز به شبکه بی سیم هستند باعث می شود این محصولات تفاوت های زیادی با یکدیگر داشته باشند و اگرچه این روزها با توجه به افزایش سطح اطلاعات و دانش خریداران و کاربران کالاهای حوزه آی تی، اکثر خریداران با چشم باز و اطلاعات کافی برای خرید اقدام می‌کنند، اما گاه پیش می‌آید که بنا به دلایلی چون تنوع بالای برند و مدل یا مسائل دیگر، خریدار هنگام خرید کالا دچار سردرگمی شود.در این بخش ما ضمن معرفی انواع مودم های گوناگون و تجهیزات شبکه وایرلس ، نکاتی را که برای انتخاب یک مودم مناسب باید مد نظر قرار گیرد ذکر کرده‌ایم .

مودم Modulator و demodulator یک وسیله کوچک است که امکان اتصال به اینترنت را فراهم می کند و درواقع درخواست کاربر را از کامپیوتر مبدا به شبکه و همینطور نتیجه درخواست را از شبکه به کامپیوتر کاربر انتقال می دهد . برای بررسی بیشتر با ایسوس سنتر همراه باشید .

مودم Dial up

اولین دسترسی به اینترنت توسط Dial-up صورت پذیرفت که به خاطر سرعت پایین و اشغالی خط تلفن دارای معایب زیادی از نظر کاربران بود، این تکنولوژی به وسیله ایجاد یک Dial-up connections توسط کاربر روی سیستم‌عامل خود و گرفتن شماره خدمات‌دهنده اینترنتی به همراه شناسه کاربری و رمز عبور میسر می‌شد. ارتباط دایال‌آپ این امکان را به شما می‌دهد که توسط یک مودم استاندارد K56 به اینترنت متصل شوید. در واقع رایانه شما به وسیله شماره تلفن خدمات‌دهنده اینترنتی و با استفاده از ارتباط دایال‌آپ توسط مودم می‌تواند به دنیای اینترنت دسترسی داشته باشد. مشکل بزرگ این نوع اتصال، سرعت اینترنت است زیرا این تکنولوژی پهنای باند 56 کیلوبیت بر ثانیه را فراهم می‌کند که معادل هفت کیلوبایت بر ثانیه است، هر چند به این سرعت هم خیلی کم نزدیک می‌شود.

برای تخمین مدت‌زمان باز کردن یک صفحه می‌توان مثالی بیان کرد که برای شما مشهود باشد؛ یک صفحه وب ساده و بدون عوامل گرافیکی زیاد معمولا 50 کیلوبایت حجم دارد که با سرعت 7 کلیوبایت بر ثانیه، در حدود 7 ثانیه طول می‌کشد تا صفحه مورد نظر شما باز شود و به این مقدار باید زمان لازم برای ارسال درخواست و پاسخ را هم اضافه کرد. اما فقط مشکل در اینجا نمود پیدا نمی‌کند زیرا بعضی از صفحات از حجم بالایی برخوردار هستند که با این سرعت زمان زیادی صرف می‌شود. یکی دیگر از معایب این اتصال هزینه بسیار بالای تلفن برای کاربران است که لزوم استفاده از تکنولوژی ADSL را هر روز برجسته‌‌تر می‌کند .

مودم ADSL

مودم های ADSL به تدریج یکی از قطعات جانبی ثابت کامپیوتر شده اند و در بازار نیز بسیار بیشتر و متنوع تر از گذشته حضور دارند ADSL مخفف واژهAsymmetric Digital Subscriber Line است؛ یعنی خط مشترک دیجیتال نامتقارن. بر این اساس علت مشترک بودن، به اشتراک گذاشتن خطوطADSL برای کابران است. عبارت دیجیتال به علت استفاده از دستگاهی به نام DSLAM است DSLAM . اتصالات مربوط به تعدادی از مشترکین را گرفته و آنها را به یک اتصال با ظرفیت بالا برای ارسال بر روی اینترنت تبدیل می‌کند. علت نامتقارن بودن این است که سرعت ارسال با دریافت برابر نیست. خطوط ADSL به وسیله دستگاه کوچکی به نام Splitter خط تلفن را به دو کانال مجزا تقسیم می‌کنند؛ یک کانال برای ارتباط تلفنی و یک کانال برای ارسال و دریافت داده‌ها و اطلاعات از اینترنت است .

مودم‌های ADSL دارای دو مدل هستند:

مودم وایرلس یا مودم WiFi و مودم سیمی

وایرلس به شبکه بی‌سیم گفته می‌شود و مودم‌هایی که دارای این گزینه هستند می‌توانند چندین کاربر را از طریق شبکه بی‌سیم حمایت کنند.مودم‌های بدون وایرلس معمولا دارای یک پورت اترنت (پورت شبکه) و یک پورت یو‌اس‌بی هستند که برای راه‌اندازی پورت یو‌اس‌بی حتما باید درایور مودم خود را روی سیستم نصب کنید تا بتوانید از امکان یو‌اس‌بی استفاده کنید، با یک رایانه توسط پورت اترنت و با رایانه دیگر به وسیله پورت یواس‌بی به اینترنت متصل می‌شوید .

مودم‌های دارای وایرلس امکانات بیشتری نسبت به مودم‌های بدون وایرلس در اختیار شما قرار می‌دهند زیرا مودم‌های وایرلس بعضا از چهار پورت اترنت به همراه وایرلس بهره برده‌اند که از این لحاظ برای رایانه‌های دارای تکنولوژی وایرلس مثل لپ‌تاپ‌ها یا رایانه‌های رومیزی دارای کارت شبکه وایرلس انتخاب خوبی به شمار می‌آیند. البته مودم های وایرلس تک پورت هم در بازار موجود است که نسبت به مدل های 4 پورت قیمت مناسب تری دارند . بعضی از مودم های وایرلس دارای 2 یا 3 آنتن هستند که برد بیشتری دارند ؛ این نوع مودم ها قیمت بالاتری دارند و برای شرکت ها یا خانه های بزرگ بسیار مناسب تر هستند .

انواع مودم وایرلس Wireless یا مودم وای فای WiFi

همه مودم‌هاي وایرلس (و روتر‌ها) در محدوده فرکانسی 4/2 گیگا هرتز کار مي‌کنند. مودم‌هاي وایرلس به لحاظ برد (یا محدوده پوشش)، سرعت انتقال اطلاعات و همینطور کیفیت ارسال سیگنال با هم فرق دارند و از این رو به سه دسته کلی تقسیم شده‌اند :

مودم سری A و B

مودم‌هاي وایرلس سری A و B قدیمی‌ترین نوع مودم‌هاي وایرلس هستند که پوشش داخلی این مودم‌ها بسیار ضعیف‌تر از مودم‌هاي وایرلس سری Gو سری N است و محدوده پوشش داخلی این مودم‌ها حدود ۵۰ فوت معادل با 24/15 متر و پوشش خارجی مودم‌هاي سری A وB حدود ۷۵ فوت معادل 86/22 متر است .

مودم سری G

حرف G در مودم‌های وایرلس مخفف کلمه Good است. مودم‌های وایرلس سری G در حال حاضر در بسیاری از موارد قابل استفاده هستند و می‌توانند گزینه بسیار مناسبی برای استفاده خانگی باشند. پوشش داخلی مودم‌های وایرلس سری G حدود ۱۵۰ فوت معادل 72/45 متر و پوشش خارجی مودم‌های وایرلس سری G حدود 44/91 متر است که تقریبا بیش از ۲ برابر محدوده‌ای است که مودم‌های سری A و B می‌توانند پوشش بدهند! مودم‌های وایرلس سری G می‌توانند اطلاعات را با حداکثر سرعت ۱۲۸ مگابیت در ثانیه انتقال بدهند. مودم‌های وایرلس سری G نسبت به مودم‌های سری A و B گران‌تر اما نسبت به مودم‌های وایرلس سری N ارزان‌تر هستند .

مودم سری N

حرف Nدرمودم‌های وایرلس مخفف Newest generation به معنی «جدیدترین نسل» است. این مودم‌ها بهترین گزینه برای استفاده کاربران خانگی و کاربران تجاری و شرکت‌ها و محیط‌های بزرگتر هستند. پوشش داخلی مودم‌های وایرلس سری N حدود ۲۵۰ فوت معادل با ۷۶/۲ متر و پوشش خارجی ۶۰۰ فوت معادل با ۱۸۲/۸۸ متر است که در قیاس با مودم‌های وایرلس سری Aو B و حتی مودم‌های سری G محدوده بسیار بزرگ‌تری است .

در این بخش نکاتی که باید هنگام خرید مودم مد نظر داشته باشید را بیان می کنیم :

نوع کاربری

این یک اصل کلی هنگام انتخاب و خرید هر نوع کالایی است. پس باید توجه داشته باشید که قبل از خرید یک مودم وایرلس نوع کاربری خود و فضایی را که قرار است تحت پوشش قرار گیرد مشخص کنید. به عنوان مثال برای کاربری که قصد دارد تنها با یک لپ‌تاپ در یک خانه کوچک به اینترنت متصل شود خرید یک مودم وایرلس چهار بانده با برد بالا چندان منطقی و مقرون به‌صرفه نیست. همانطور خرید یک مودم تک کابله با برد پایین برای کاربری که قصد دارد چندین کالای ارتباطی نظیر لپ‌تاپ، تبلت، گوشی موبایل و... را در یک فضای بزرگ به اینترنت متصل کند مناسب نیست .

تعداد پورت‌های مودم

در حال حاضر اکثر مودم‌ها از پورت‌های LAN یا USB برای برقراری شبکه داخلی خود استفاده می‌کنند. مودم‌های معمولی مودم یک پورت دارند که برای کاربر خانگی کاملا قانع‌کننده است. مودم‌های چند پورت هم بیشتر به درد شرکت‌ها می‌خورن LAN سرعت انتقال بالاتری نسبت به اتصال بی‌سیم دارد، پس در صورتی که از نظر فاصله مشکلی ندارید، بهتر است کامپیوتر خود را با کابل LAN به شبکه متصل کنید. قیمت مودم چند پورت تقریبا دو برابر مودم‌های تک پورت است. بیشترین تعداد پورت‌های LAN در مودم‌های حال حاضر چهار پورت است 

استانداردهای مودم

در استاندارد a شبکه 802.11، بیشترین پهنای باند 54 مگابیت در فاصله 35 متری است. در استاندارد b شعاع قابل استفاده به 38 متر می‌رسد، اما نهایت نرخ انتقال اطلاعات به 11 مگابیت کاهش پیدا می‌کند. در مقابل در استاندارد g پهنای باند به 54 مگابیت می‌رسد، اما شعاع قابل استفاده بیش از 38 متر نیست. در استاندارد n نیز، هم شعاع فاصل و هم پهنای باند افزایش پیدا می‌کند .

در این استاندارد نرخ انتقال اطلاعات به 248 مگابیت و شعاع قابل استفاده به 70 متر افزایش می‌یابد. با توجه به این اطلاعات بستگی به حجم شبکه، دو استاندارد g و nبرای استفاده در شبکه‌های بی‌سیم مناسب هستند و مودم‌های با این استاندارد برای استفاده در شبکه توصیه می‌شوند. اگر این اعداد برایتان پیچیده و گیج‌کننده به نظر می‌رسد، راه‌حل ساده‌تر آن است که به فروشنده بگویید یک مودم خوب برای استفاده در منزل می‌خواهید! بقیه کارها به صورت اتوماتیک انجام می‌شود .

نویزگیر

معمولا مودم‌هایADSL مشکلی برای تلفن‌ها ایجاد نمی‌کنند. در مقابل تلفن‌ها با نویزی که روی خط می‌فرستند موجب از بین رفتن اینترنت ADSLمی‌شوند. چیزهای دیگری مثل خطوط برق قوی یا نمایشگرهای شماره تلفن هم می‌توانند عامل دردسر باشند. برای پرهیز از این مشکلات معمولا توصیه می‌شود مودم را در مسیر اولین خروجی کابل تلفن قرار دهید یا روی هر دستگاه تلفن از یک نویزگیر Splitter استفاده کنید.

گارانتی معتبر

اگرچه در حال حاضر اکثر شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت به مشتریان خود مودم نیز ارائه می‌کنند، اما اگر قصد داشتید خودتان مودم را از بازار خریداری کنید حتما مودمی بخرید که دارای گارانتی باشد. همچنین از خرید این کالا از شرکت‌های بی‌نام و نشان خودداری .مودم ها امروزه با کیفیت های خوبی تولید وبه بازار عرضه می شوند و با توجه به تنوعی که دارند به مصرف کننده اجازه انتخاب می دهند.در این میان یکی از برند هایی که با کیفیت عالی پا به عرصه تجهیزات شبکه گذاشته ایسوس می باشد که شما می توانید این مودم ها را از ایسوس سنتر نمایندگی ایسوس در ایران با سه سال گرانتی رسمی و معتبر خریداری کنید.

در پایان با توجه به معرفی تجهیزات شبکه و نیز توضیخات مختصری که ارائه شد، اگر تصمیم به تهیه و خرید انواع تجهیزات شبکه گرفتید می توانید با مراجعه به فروشگاه تجهیزات شبکه معتبر از قبیل وب سایت (asuscenter.ir) با فروش تجهیزات شبکه های کامپیوتری از قبیل تجهیزات شبکه وایرلس و ... با امکان دسترسی به لیست تجهیزات شبکه و لیست قیمت تجهیزات شبکه انتخاب و خرید خوبی با گارانتی اصلی داشته باشید.

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا

پرسش و پاسخ و ارسال نظرات
پیغام:
کد مقابل را وارد کنید ...