ثبت سفارش
تعداد
عنوان


مانیتور

همان طور که می دانید مانیتور یکی از قطعات سخت ‌افزاری مهم و اساسی در کامپیوتر ها می باشد. در واقع مانیتور رایج ترین دستگاه خروجی در کامپیوتر های شخصی به‌ شمار می رود. همه کاربران برای مشاهده اطلاعات موجود در کامپیوتر خود نیازمند استفاده از یک نمایشگر مطلوب و با کیفیت می باشند. در سال 1970 اولین مانیتورها که فقط متن را نمایش می‌دادند،به‌منظور استفاده در کامپیوتر های شخصی ارائه شدند. از سال 1970 تاکنون، مدل‌های متفاوتی از این دستگاه با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و ارائه قابلیت‌های مختلف، تولید و در بازار عرضه شده‌اند.

monitor

در این مقاله قصد داریم کلیه معیارهای مهم و تاثیرگذار در انتخاب یک مانیتور مناسب برای کامپیوتر را بصورت خلاصه و جمع‌بندی شده ارائه دهیم. در این راهنمای خرید با مفهوم پنل‌هایTN و IPS آشنا خواهید شد و اهمیت زمان پاسخ‌گویی تصویر و رفرش‌ریت را بهتر درک خواهید کرد. اگر قصد خرید مانیتور برای کامپیوتر خود را دارید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

مانیتور LCD یا LED

با پیشرفت تکنولوژی و ورود مانیتورهایLED ، بازارLCD مورد استقبال و توجه کمتری قرار گرفت. مانیتورهایLED قابلیت نمایش رنگ ها را با دقت بالا دارند و همچنین از کنتراست و روشنایی بالاتری نیز برخوردار هستند. به علاوه مانیتورهای LED زمان پاسخ دهی سریع در حدود 5 میلی ثانیه و یا حتی کمتر دارند و همین امر باعث می شود که فیلم ها و یا بازی ها بدون هیچگونه مکث قابل مشاهده باشند. مصرف پائین تر انرژی و وضوح بالاتر، از برتری های مانیتورهای LED نسبت به LCD می باشد. همین ویژگی ها کافی است که کاربران علاقه بیشتری به خرید مانیتورهایLED داشته باشند. در واقع مانیتور هایLED همان مدل هایLCD هستند با این فرق که برای نور پس زمینه از LED ها استفاده شده است. اخیراً مانیتور های super LED هم وارد رقابت بازار شده اند که کیفیت بالاتری را در ازای پول بیشتر ارائه می دهند. یا مثلاً مدل هایی که امکان دیدن تصاویر سه بعدی را دارند. در همین ابتدا به این موضوع اشاره کنیم که همه ی مشخصات اضافی مانیتورها خوب هستند ولی شاید شما از جمله افرادی باشید که نیازی به داشتن این ویژگی های اضافی نداشته باشید پس لازم است قبل از خرید و انتخاب یک مدل ، نیاز خود را بسنجید تا بی جهت هزینه بالایی را پرداخت نکنید. بطور مثال فردی که تایپیست است یا روزانه کارش با کامپیوتر می باشد قابلیت سه بعدی یا تکنولوژی super LEDمانیتور امری ضروری به شمار می رود و متناسب با نیازش می باشد.

LCD-vs-LED-Monitor

اندازه صفحه نمایش مانیتور

اندازه و شکل ظاهری هر مدل چیزی است که احتیاج به توضیح ندارد و کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. یعنی بر اساس اندازه اتاق، ابعاد میز، میزان نیاز و ... تعیین می شود. اما در کنار اندازه و شکل ظاهری، دو پارامتر اساسی در این دستگاه به نام های رزولوشن و نسبت تصویر مطرح می شود .Monitor را می توان بر اساس اندازه در چهار گروه تقسیم بندی کرد:

مانیتور 17 تا 20 اینچ

بیشتر مانیتورهای 17 اینچی نسبت ابعاد 4:3 دارند که ممکن است مناسب با نیاز اکثر افراد نباشد. مانیتورهای 19 اینچی‌ دارای نسبت ابعاد 16:10 هستند، اما روزولوشن این گروه اغلب از 768×1366 پیکسل بالاتر نمی‌رود، مانیتورهای 20 اینچی‌ به نسبت ابعاد 16:9 و رزولوشن 900×1600 پیکسل، از کیفیت تصویر خوبی برخودار نیستند اما برای پخش ویدیوهای HD در اندازه واقعی‌ مناسب می باشند .

مانیتور 21.5 تا 23 اینچ

مانیتورهایی با اندازه 21.5 تا 22 اینچ، کوچکترین مدل هایی هستند که با روزولوشن 1080×1920 پیکسل به بازار عرضه می‌شوند. اصولا در این نوع درگاه‌های کاربردی مثل HDMI وDisplayPort وجود دارند .

مانیتور 24 اینچ

رزولوشن ارائه شده در این مدل 1080×1920 و 1200×1920 پیکسل می باشد. مهم ترین و بهترین نمایشگر های این گروه به فن آوریIPS نیز مجهز هستند.

مانیتور 27 تا 30 اینچ

مانیتورهای 27 اینچی با رزولوشن‌های 1080×1920 و 1440×2560 پیکسل عرضه می‌شوند. مانیتورهای 30 اینچی‌ نیز با رزولوشن 1600×2560 پیکسل ارائه می شوند و در بالاترین رنج قیمتی قرار می گیرند.

مانیتور با صفحه براق یا مات

بطور کلی دو نوع صفحه نمایش برای مانیتور وجود دارد: مات و براق

مانیتور هایی با صفحه نمایش براق، از شفافیت بیشتری برخوردار هستند. در عوض در مکان های پر نور، به دلیل انعکاس زیاد نور، تصاویر را نمی توان به درستی تشخیص داد. همچنین صفحات براق از کنتراست بالایی برخوردار هستند. محصولاتی با صفحه نمایش های مات که این صفحه نمایش ها، در محیط های پر نور نیز تصاویر را بدون انعکاس و به درستی نشان می دهند ولی در حالت عادی شفافیت صفحه نمایش های مانیتور های براق را ندارند . از دیگر موارد مهم در این صفحه نمایش ها ، جای اثر انگشت است. مانیتورهایی که صفحه های براق دارند ، خیلی سریع در اثر رطوبت و چربی سر انگشتان کثیف می شوند ولی صفحه نمایش های مات اینگونه نیستند و اثر انگشت را جذب نمی کنند.

با توجه به نکات ذکر شده اگر این محصول رو به روی پنجره اتاق شما قرار می گیرد و احتمال انعکاس نور در آن وجود دارد، مدل هایی را خریداری کنید که صفحه نمایش مات دارند اما در غیر اینصورت می توانید محصولاتی با صفحه نمایش براق را خریداری کنید.

کیفیت تصویر (Resoulution) در صفحه نمایش مانیتور

رزولوشن عددی است که برای نمایش تعداد پیکسل های موجود در هر صفحه نمایش بکار می رود. این عدد هرچه بالاتر باشد، تصاویر با کیفیت تر و با جزئیات بیشتر مشاهده خواهید کرد.

نسبت تصویر عبارت است از : نسبت عرض تصویر به ارتفاع تصویر

امروزه اغلب مانیتور ها با کیفیت 1080p عرضه می شوند پس هنگام خرید دقت کنید مدل های خیلی بزرگ با رزولوشن پایین را خریداری نکنید چرا که این حالت باعث افت کیفیت تصویر ارائه شده در آن می شود .

مانیتورهای 15‌اینچ موجود در بازار اکثرا از رزولوشن 768×1024 پیکسل پشتیبانی نمی‌کنند. البته این رکورد بدی در بین مانیتورهای 15‌ اینچ نیست و در صورت خرید یکی از آنها مطمئن باشید که از نظر کیفیت ضرر نکرده‌اید. در مانیتورهای 17‌ اینچ جدیدی که به بازار می‌آیند Resoulution های زیادی مورد حمایت قرار می‌گیرند که بیشتر به کارت گرافیک شما بستگی دارند. که در این موارد می‌توان روی خرید کارت‌های گرافیک بیشتر دقت کرد. وقتی که کارت گرافیک مورد نظر راخریداری کردید، به میزانhrz در حال انتقال از کارت گرافیک به Monitor خود در هر اندازه تصویر دقت کنید و آن را از 80 پایین‌تر تنظیم نکنید. این ‌میزان ‌در قسمت‌Desktop properties / setting / Ladvasnced / monitor قابل تعریف است. این کار شامل مانیتورهایLCD نیز می‌شود .

کنتراست (Contrast) تصویر در نمایشگر مانیتور

همانطور که در مطالب پیشین در مورد کنتراست مانیتور توضیح دادیم ،کنتراست تصویر با تقسیم حداکثر روشنایی نور در رنگ سفید به حداکثر روشنایی رنگ مشکی، محاسبه می‌شود. نسبت کنتراست تصویر آن عددی نیست که تولیدکننده‌ها اعلام می‌کنند، از نظر علمی نسبت واقعی کنتراست تصویر در بهترین مانیتورهای LCD بین 1,500 تا 3,000 است اما شرکت های تولید کننده هرگز کنتراست واقعی تصویر مانیتور خود را بیان نمی کنند تنها در برخی از مقالات و مشخصات فنی دستگاه‌ها اشارات کوچکی به کنتراست واقعی تصویر می‌شود در واقع این عدد هرچه بزرگتر باشد توانایی مانیتور در تفکیک رنگ ها و پخش رنگهای زنده بالاتر خواهد بود در نتیجه رنگهای زنده تر و واقعی تری را مشاهده خواهید کرد. اما متأسفانه در طول این چند سال اخیر ، این فاکتور مهم به یکی از ابزارهای تبلیغاتی سازندگان مانیتور ها تبدیل شده است. همان طور که می دانید در تبلیغات اغراق وجود دارد. اگر در بازار از فروشندگان درباره کنتراست سوال کرده باشید، متوجه شده اید که پاسخ آنها اشاره به حداکثر میزان روشنایی و تاریکی دارد و لذا کنتراست دینامیک را بیان می کنند. حداکثر روشنایی و تاریکی که یک پیکسل می تواند در فریم های متوالی در مانیتور داشته باشد کنتراست دینامیک می نامند. اما متأسفانه کنتراست دینامیک عددی کاربردی برای سنجش و توان تصویری مانیتور نیست زیرا این عدد که دارای دو مولفه سفید و سیاه در این محصول دقیق و واقعی نیست به دلیل اینکه این نسبت زمانی که LED نمایشگر خاموش است سنجیده می شود یعنی ملاک آخرین سیاهی را ، خاموشی LED قرار می دهند. لازم به ذکر است که این اختلاف برای عموم کاربران مانیتور و تلویزیون مشهود و محسوس نیست ولی در جای خود مهم جلوه می کند و باید مورد توجه شما قرار گیرد.

Contrast-in-Monitors

زمان پاسخگویی ( Response Time) و فرکانس تصویر در مانیتور

زمان پاسخگویی عبارت است از زمانی که یک پیکسل نیاز دارد تا از تاریک ترین حالت به سفید ترین حالت خود برسد که در این بین تمام رنگها را در خود دارا می باشد. زمان پاسخگویی و فرکانس تصویر برای کاربرانی که فیلم های اکشن و فیلم هایی که سرعت تصاویر بالایی دارند تماشا می کنند موس تر است. متاسفانه اکثر تولیدکنندگان، عدد واقعی زمان پاسخگویی پیکسل را بیان نمی کنند و هر کدام استاندارد خاص خود را برایResponse Time تعریف کرده‌اند، به عنوان مثال برخی زمان پاسخگویی تصویر را مدت زمانی که تصویر از سفید به رنگ خاکستری تیره می‌رسد در نظر می‌گیرند و با اعلام زمان پاسخگویی ۲ یا ۱ میلی‌ثانیه غیر واقعی، خریدار را فریب می دهند. زمان پاسخ‌گویی ۵ میلی‌ثانیه برای بازی و تماشای فیلم قابل قبول است و هر چه زمان پاسخ‌گویی تصویر کمتر باشد، بهتر است.

فرکانس تصویر یا همان نرخ تازه شدن تصویر عددی است که نشان می دهد مانیتور یا تلویزیون شما چقدر زمان نیاز دارد تا تصویر جدید را جایگزین تصویر دیگر کند. این اعداد به قدری کوچک هستند که گاهی چشم انسان قادر نیست تفاوت آنها را درک کند ولی همانطور که گفتیم اگر این زمان ها به اندازه ی کافی سریع نباشند، در دیدن تصاویر سریع با کمی نقص روبرو خواهید شد و تصاویر پرش دار و بریده بریده خواهید داشت .

پنل TN و پنل IPS

پنل های مانیتور LCD از نوع پنل های Twisted Nematic – TN) TN) می باشد که امروزه در اکثر مدل های بازار استفاده می شود. در پنل های TN مولکول های کریستال بصورت عمودی حرکت می کنند، در واقع نوع ارزان پنل های LCD هستند که زاویه دید به خصوص زاویه دید عمودی کمی دارند و زمانی که زاویه دید نسبت به مانیتور زیاد شود رنگ ها بهم می ریزند و تصویر به خوبی نمایش داده نمی شود. در پنل های TN برای نمایش هر کدام از سه رنگ RGB از 6 بیت یعنی در مجموع برای هر سه رنگ 18 بیت استفاده می شود با 18 بیت امکان نمایش 16.7 میلیون رنگ که نیاز به 24 بیت دارد وجود ندارد.

پنل های TN برای نمایش 16.7 میلیون رنگ از روش Dithering استفاده می کنند. در این روش از پیکسل های کنار هم و ترکیب آنها برای ایجاد سایه استفاده می شود. پس پنل های TN قادر به ایجاد 16.7 میلیون رنگی که در تبلیغات این مانیتورها اعلام می شود نیستند در واقع این تعداد رنگ را با ترکیب پیکسل های دیگر و ایجاد سایه نمایش می دهند و این عامل باعث می شود رنگ ها طبیعی مشاهده نشود. طیف رنگی در پنل های TNضعیف و غیرطبیعی است. با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از نور پس زمینهLED رنگ های پنل هایTN واقعی تر شدند طوری که چشم انسان به سختی قادر است تفاوت رنگ ها را در مانیتور تشخیص دهد.

IPS-vs-TN Monitor

پنل های In-Plane Switching) IPS) اولین بار توسط هیتاچی در سال 1996 معرفی شد. این پنل ها زاویه دید بسیار خوبی دارند و برخلاف پنل هایTN ،بیننده در هر زاویه ای تصویر یکسانی را مشاهده می کند. در پنل های IPS مولکول های کریستال بصورت موازی در حرکت هستند این نوع حرکت در پنل های IPS باعث می شود نور کمتر پراکنده شود و در نتیجه زاویه دید وسیع تر و نمایش رنگ ها طبیعی تر به نظر می رسد.

با پیشرفت تکنولوژی، در پنل های IPS زمان پاسخگویی کمتر شد و کنتراست تصویر هم به مراتب بالاتر رفت. معمولا پنل های IPS در مدل هایی با قیمت بالا استفاده می شوند و مهمترین مخاطبین مانیتورهای مجهز به پنل IPS طراحان و گرافیست ها هستند. البته با پایین آمدن قیمت این نوع پنل ها، مانیتورهای بیشتری با پنل IPS وارد بازار شده اند و در مصارف روزمره و عمومی استفاده می شوند.

در پنل های IPS برای هر کدام از سه رنگ اصلی RGB هشت بیت اختصاص داده می شود در نتیجه برای مجموع سه رنگ، 24 بیت اختصاص داده می شود و به راحتی قادر به نمایش 16.7 میلیون رنگ هستند.

زاویه دید مانیتور ( Viewing Angle )

از جمله مهمترین ویژگی که در هنگام خرید یک مانیتور باید مورد توجه قرار دهید زاویه دید آن است. برخی فروشندگان در معرفی محصولات خود اظهار دارند که این مانیتور تا زاویه 170 درجه نیز دیده می شود. البته این ادعای درستی است ولی در زاویه دید 170 درجه ،سطح مانیتور از نظر شما به قدری کوچک می شود که عملاً هیچ چیز قابل تشخیص نیست. ما راهنمایی می کنیم، اگر از رو به رو به نمایشگر خود نگاه می کنید و کارتان را انجام می دهید نیاز به زاویه دید بیشتر مانیتور ندارید و متحمل هزینه های اضافی نشوید.

Wide-Viewing-Angle

اتصالات مانیتور ( Connectivity )

برای اتصال کامپیوتر به مانیتورLCD دو روش وجود دارد: از طریق اتصالات آنالوگD_Sub ) ) و یا دیجیتالDVI ) ) ،
بیشترLCD ها به صورت استاندارد دارای ورودی آنالوگ هستند و شما معمولا با پرداخت مبلغ جزئی می توانید مدل دیجیتال را نیز تهیه کنید با وجود اینکه ورودی دیجیتال برای داشتن تصویر صاف و بهتر توصیه می شود ، اما اتصال آنالوگ هم مقبول است، گرچه گاهی اوقات خطوط موج داری شبیه اختلال امواج رادیویی در تلویزیون روی مانیتورهایی با اتصال آنالوگ مشاهده می شود اما این مشکل به راحتی از طریق منوی تنظیمات مانیتور قابل ویرایش است. البته شما باید ابتدا خروجی تصویرکارت گرافیک سیستم خود را چک کنید تا مطمئن شوید که آیاLCD مورد نظرتان خروجی کارت را پشتیبانی می کند یا خیر.

اگر صفحه نمایش شما قدیمی است فقط می توانید از اتصالات D_Sub استفاده کنید، البته اکثر سیستم های جدید هر دو نوع پورت را دارند. ولی اگر مانیتوری خریداری کنید که هر دو اتصال را پشتیبانی کند مسلما بهتر خواهد بود.

پایه و قابلیت نصب مانیتور برروی دیوار

اکثر کاربران در هنگام خرید مانیتور نسبت به پایه آن توجهی ندارند، اما واقعیت این است که پایه‌ مانیتور هم از اهمیت بسیاری برخوردار است. معمولا به کمک پایه می‌توان مانیتور را به چهار شیوه‌ متفاوت تنظیم کرد: حرکت بالا و پایین، چپ و راست، پاشنه‌گرد و چرخش حول محور.

بیشتر مانیتورهایی با رنج قیمت پایین فقط حرکت چپ و راست را دارند. سه حرکت بالا و پایین، چپ و راست و پاشنه‌گرد، مهم‌ترین تنظیم‌های مورد نیاز در مانیتورها می باشند که کاربر به خوبی بتواند این محصول را متناسب با سلیقه خود تنظیم کند. هرچه پایه شیوه‌های تنظیم بیشتری را داشته باشد، کار با آن برای شما راحت‌تر خواهد بود. همچنین برخی از مانیتورها قابلیت نصب برروی دیوار را دارند و به کمک یک براکت فلزی به خوبی برروی دیوار قرار می‌گیرند.

راهنمای خرید مانیتور

شاید انتخاب یک مانیتور متناسب با نیاز و کاربری مورد نظر شما با توجه به گستردگی انواع مانیتور با برند ها و کاربری های گوناگون کمی سخت باشد. شما می توانید با بررسی ویژگی های بیان شده در همین متن اطلاعات کافی در مورد انتخاب یک مانیتور را کسب و اقدام به خرید مانیتور ارزان کنید. ایسوس سنتر به عنوان نمایندگی فروش انواع مانیتور با برند های مختلف امکان مشاهده مشخصات انواع مانیتور را در اختیار کاربران خود قرار داده است تا منجر به انتخاب و خریدی صحیح شود. علاوه بر این امکان دسترسی به لیست قیمت مانیتور یکی دیگر از ویژگی های ایسوس سنتر برای کاربران می باشد تا بتوانند با مقایسه پرفروش ترین مدل های مانیتور مانند مقایسه قیمت مانیتور lg، قیمت مانیتور سامسونگ 22 اینچ، قیمت مانیتور 4k سامسونگ، قیمت مانیتور کامپیوتر سامسونگ و.. اقدام به خرید اینترنتی مانیتور کنند. همچنین شما می توانید اقدام به خرید مانیتور گیمینگ ارزان، خرید مانیتور 4k و ... با گارانتی اصلی کنید.

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا

پرسش و پاسخ و ارسال نظرات
پیغام:
کد مقابل را وارد کنید ...